Garaże, piwnica - woda

Miejsce na zgłaszanie usterek i wymianę informacji, co się z nimi dalej dzieje

Garaże, piwnica - woda

Postprzez Grzegorz5 » Wto Lip 27, 2010 10:04 am

Czy ktoś z Państwa wie kiedy firma Budimex zamierza naprawić zalewanie garaży wodą? Ostatnio odkryłem także mokre ściany w piwnicy. Na wszystkim co miałem w piwnicy pojawił się grzyb. Czy komuś także zalewa piwnicę?
Grzegorz5

Re: Garaże, piwnica - woda

Postprzez kajtek » Śro Lip 28, 2010 11:26 am

:? hmm to trochę zgroza ta woda. Fakt, że garaż mamy od niedawna i specjalnie się nie przyglądaliśmy ścianom jeszcze. A do zarządcy próbowałeś uderzyć?
kajtek

Dołączenie: Pon Wrz 07, 2009 10:40 am

Postprzez Grzegorz_R » Wto Sie 10, 2010 11:11 am

Zgłosiłem zalewanie piwnicy i garażu do firmy Budimex. Jeżeli teraz nie zmusimy firmy Budimex do naprawy tego to później sami (wspólnota) zapłacimy za naprawę. Przypuszczam, że została źle położona izolacja przeciwwilgociowa (naprawa będzie sporo kosztowała ponieważ izolacja ta znajduje sie pod ziemią).
Grzegorz_R

Postprzez Koko » Wto Sie 10, 2010 7:31 pm

Czy jest ktoś kto będzie trzymał palec na pulsie całej tej sprawy?
Koko

Dołączenie: Czw Maj 06, 2010 3:09 pm

Postprzez Gość » Czw Sie 12, 2010 1:42 pm

Grzegorz_R napisał(a):Zgłosiłem zalewanie piwnicy i garażu do firmy Budimex. Jeżeli teraz nie zmusimy firmy Budimex do naprawy tego to później sami (wspólnota) zapłacimy za naprawę. Przypuszczam, że została źle położona izolacja przeciwwilgociowa (naprawa będzie sporo kosztowała ponieważ izolacja ta znajduje sie pod ziemią).

Ale zrobiłeś to listem poleconym ze zdjęciami czy tylko telefonicznie?
Gość

Postprzez Grzegorz_R » Wto Sie 17, 2010 11:55 am

Zgłoszenie usterek wysłałem mailem. Pan inspektor był w mojej piwnicy i przyznał, że problem istnieje. Teraz czekam na oficjalną, pisemną odpowiedź.
Grzegorz_R

Postprzez Juan » Sob Sie 21, 2010 5:49 pm

Zrobiłem zdjęcie jednej garaż miejscu, które jest zawsze bardzo mokro ... Było już więcej niż na tym zdjęciu. Powinno to być naprawione przez BUDIMEX. :!:
Załączniki
S7002341.JPG
S7002341.JPG (118.26 KiB) Obejrzany 76 razy
Juan

Postprzez Grzegorz_R » Pią Wrz 03, 2010 10:26 am

Oficjalna odpowiedź z Budimexu potwierdza wilgoć w piwnicy i informuje o przystąpieniu do naprawy przez wykonawcę. Nie ma natomiast ani słowa o zalewaniu garaży, co także zgłosiłem pisemnie i pokazałem Panu Inspektorowi.

Ostatnio podbity przez Anonymous, Pią Wrz 03, 2010 10:26 am
Grzegorz_R

Powróć do Problemy i usterki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość