Czynszu na Olbrachta II

Czynszu na Olbrachta II

Postprzez GrzegorzB » Pon Wrz 14, 2009 12:43 pm

Witam wszystkich,
czy orientujecie sie moze co do wysokosci czynszu na Olbrachta II ? Ile mniej wiecej bedziemy placic za garaz, ochrone itp?

Pozdrawiam,
GrzegorzB

Dołączenie: Pon Wrz 14, 2009 12:41 pm

Re: Czynszu na Olbrachta II

Postprzez Benek » Pon Wrz 14, 2009 12:45 pm

Wlasnie sie dowiedzialem, ze dla mojego mieszkania 50 m czynsz wynosi 490 PLN
Co o tym sadzicie?
Benek
Administrator

Dołączenie: Czw Wrz 03, 2009 5:07 pm

Postprzez Grzegorz » Wto Wrz 15, 2009 6:42 am

Witam, podobno czynsz ma wynosić 9,80zł za m3 i 150zł za miejsce postojowe. Moim zdaniem Budimex chce zarobić na czynszu oraz zrzucić koszty niesprzedanych mieszkań na tych, którzy już kupili. Należy jak najszybciej zawiązać wspólnotę, która rozliczy Budimex z kosztów ekspolatacji osiedla. Pozdrawiam. P.S. Na moim obecnym osiedlu (Wola) płacę 9zł za m2 i 60zł za miejsce postojowe.
Grzegorz

Dołączenie: Śro Wrz 09, 2009 7:21 am

Postprzez Ewa » Wto Wrz 22, 2009 7:11 am

Pewnie, ze wysoka, porownaj jaka masz powierznie tego miejsca postojowego:)
Zalozenie jest takie stac cie na mieszkanie i garaz to stac cie tez za to placic
- a ze mieszkania sprzedaja sie kiepsko to trzeba jeszcze docisnac kredyciarzy:)
Ewa

Postprzez sabanna » Wto Wrz 29, 2009 11:27 am

Witam! Rozliczyć dewelopera to dobry pomysł, ale wspólnoty nie założymy dopóki nie będziemy właścicielami, czyli nie będziemy mieli podpisanych aktów notarialnych. Poza tym niestety chyba rozliczeniu podlegają tylko koszty mediow, a nie koszty administracyjne, które sobie sam ustala Budimex.
sabanna

Dołączenie: Pon Wrz 07, 2009 9:24 am

Postprzez cava » Pon Lis 30, 2009 3:21 pm

Z rewolucją czynszową trzeba będzie niestety poczekać do czasu ustanowienia wspólnoty :( Mam nadzieję ze w miarę szybko się zorganizujemy bo kwoty policzyli sobie niebagatelne ...
cava

Dołączenie: Pon Lis 30, 2009 3:16 pm

Postprzez monika-marcin » Wto Mar 02, 2010 9:57 am

Mam pytanie ile płacicie czynszu po założeniu wspolnoty ??
monika-marcin

Dołączenie: Sob Lut 13, 2010 5:29 pm

Postprzez rifle » Pon Mar 29, 2010 2:22 pm

Ja również mam takie pytanie- czy jest już wspólnota i jakie są stawki za m2 oraz za miejsce parkingowe. Te kwoty które podawaliście to rozbój w biały dzień - standardem na tej dzielnicy (Szulborska, Sowińskiego) to 8zł/m2.
rifle

Postprzez Michal » Śro Mar 31, 2010 8:52 am

Witam. Mam zamiar kupić tam mieszkanie. Coś już ruszyło do przodu z cenami, czynszami?
Dodatkowo, czy akty notarialne zostały już podpisane?
Michal

Postprzez cava » Śro Kwi 14, 2010 1:28 pm

W tej chwilimamy już założoną wspólnotę, więc czynsze uległy zmniejszeniu. Jednak sprawy są jeszcze wciaż nieuregulowane. Więcej będzie wiadomo po 22 kwietnia.

Stawka za garaż: 86,50 zł
cava

Dołączenie: Pon Lis 30, 2009 3:16 pm

Następna

Powróć do Wnioski / pytania do administracji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość